Εμπορία βιολογικών, τοπικών προϊόντων και προϊόντων δικαίου εμπορίου

Ο κοινωνικός συνεταιρισμός/καφέ-πολυχώρος «ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.» πρόκειται σύντομα να αναπτύξει δραστηριότητα στον τομέα της εμπορίας βιολογικών, τοπικών προϊόντων και προϊόντων δικαίου εμπορίου από επιλεγμένους παραγωγούς και άλλους συνεταιρισμούς.

Επιλεγμένοι παραγωγοί/συνεταιρισμοί:

(άνοιξη-καλοκαίρι 2020) Μηνιαίες συναντήσεις του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος/Ομάδας Ηρακλείου

Ο κοινωνικός συνεταιρισμός/καφε-πολυχώρος «ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.» με χαρά φιλοξενεί στο χώρο του τις μηνιαίες συναντήσεις της Ομάδας Ηρακλείου του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος, για την περίοδο άνοιξη-καλοκαίρι 2020.

Ημερομηνίες και θεματολογία των συναντήσεων:

 • Η Μηνιαία Συνάντηση με θέμα «τα οφέλη του θηλασμού για όλη την οικογένεια», η οποία είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή 13/3/2020, ώρα 10.00 π.μ.-12.00 μ.μ., ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ μετά από απόφαση του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδας, για λόγους λήψης μέτρων πρόληψης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. Η νέα ημερομηνία υλοποίησης της συνάντησης θα ανακοινωθεί σύντομα.
 • (θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση σχετικά με την πιθανή αναβολή της συνάντησης λόγω λήψης μέτρων πρόληψης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού) Παρασκευή 24/4/20, ώρα 10.00 π.μ.-12.00 μ.μ., θέμα συνάντησης: το νέο μωρό και η προσαρμογή της οικογένειας.
 • Παρασκευή 15/5/20, ώρα 10.00 π.μ.-12.00 μ.μ., θέμα συνάντησης: θηλασμός και καθημερινότητα: προκλήσεις και λύσεις.
 • Παρασκευή 5/6/20, ώρα 10.00 π.μ.-12.00 μ.μ., θέμα συνάντησης: απο τον θηλασμό στο τραπέζι της οικογένειας.

Οι συναντήσεις είναι ανοικτές σε όλους. H συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ. 

Δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής.

Οι Μηνιαίες Συναντήσεις του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος είναι φιλικές Συναντήσεις, όπου γίνονται συζητήσεις για τις εμπειρίες, τους προβληματισμούς αλλά και την ιδιαίτερη σχέση του θηλασμού. Απευθύνονται σε γυναίκες που ενδιαφέρονται για τον θηλασμό, οι οποίες μπορούν να έρθουν με τον σύζυγο ή σύντροφό τους, τη μητέρα ή πεθερά τους, την αδελφή, τη φίλη τους ή οποιοδήποτε άλλο υποστηρικτικό τους πρόσωπο και φυσικά το μωρό ή το νήπιό τους. Οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τη χαρά της υποστήριξης γονέα προς γονέα, ενημερώνονται για τις τρέχουσες πληροφορίες για τα θέματα θηλασμού και γνωρίζουν οικογένειες με κοινά ενδιαφέροντα και φιλοσοφία. Τη συζήτηση συντονίζουν οι Σύμβουλοι Θηλασμού, οι οποίες είναι ειδικά εκπαιδευμένες, στην οικογένεια του Διεθνούς Συνδέσμου Θηλασμού, μητέρες, που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.

Ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος είναι μη-κερδοσκοπικό Σωματείο και οι Συναντήσεις είναι δωρεάν. Σε κάθε Συνάντηση μοιραζόμαστε ανησυχίες και ερωτήματα για τον θηλασμό ακόμη κι αν δεν αναφέρονται στο συγκεκριμένο θέμα της ημέρας.

Κάθε Συνάντηση του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος – La Leche League Greece συντονίζεται από μία ή περισσότερες Συμβούλους Θηλασμού της La Leche League International, τα ονόματα των οποίων είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα www.lllgreece.org. Κάθε άλλη συνάντηση που ίσως έχει και κοινά στοιχεία (όπως τίτλο, περιγραφή, κ.α.) που δε διεξάγεται από Σύμβουλο Θηλασμού της La Leche League International, δεν είναι του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος – La Leche League Greece και δεν έχει καμία σχέση με το έργο, τους σκοπούς και την φιλοσοφία της La Leche League.

Καμπάνια υποστήριξης μητρικού θηλασμού

Ο κοινωνικός συνεταιρισμός/καφε πολυχώρος «ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.» συμμετέχει στην ευρύτερη καμπάνια υποστήριξης του μητρικού θηλασμού, ενώνοντας τις δυνάμεις τους με διάφορους φορείς/ομάδες/οικογένειες και άτομα.

Πιο συγκεκριμένα:

 • Ο «ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.» έχει ενταχθεί στο δίκτυο «σημείων φιλικών προς τις μαμάδες που θηλάζουν», μια πρωτοβουλία η οποία συντονίζεται από το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού και υλοποιείται με τη συνεργασία του Υπουργείου Υγείας. Με την ένταξη μας στο δίκτυο αυτό προσφέρουμε δωρεάν το χώρο μας σε μια μαμά που επιθυμεί να κάνει μια στάση σε έναν φιλικό χώρο για να θηλάσει.

 

 • Αναλαμβάνουμε διάφορες πρωτοβουλίες για την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από τη σημασία του μητρικού θηλασμού (π.χ. φιλοξενία εκδηλώσεων, προβολές ταινιών, διοργάνωση ομιλιών, συντονισμό ομάδων γονέων, κ.α.). Επικοινωνήστε μαζί μας αν έχετε κάποια πρόταση συνεργασίας.

ΔΡΑΣΕΙΣ/ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:

Βιβλίο

Αγαπάμε τα βιβλία: για τη μυρωδιά τους κι επειδή μπορούμε να σημειώνουμε πάνω τους! Κυρίως όμως τα αγαπάμε επειδή είναι τα εισιτήρια που μας χαρίστηκαν για να σεργιανίσουμε τις ηπείρους και το χωροχρόνο. Αχ, αυτά τα βιβλία που μας επιτρέπουν να ταυτιστούμε με τους συγγραφείς, ερχόμενοι σε επαφή με τις πολλαπλές προσωπικότητες μας και τις ζωές που δεν ζήσαμε ή ζήσαμε και θέλουμε να ξαναθυμηθούμε πώς ήταν!

 • Στο καφε-πολυχώρο «ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.» μπορείτε να πιείτε το καφεδάκι σας ξεφυλλίζοντας βιβλία από την ταξιδιωτική και λογοτεχνική βιβλιοθήκη μας. Αν είστε παιδί μπορείτε να σκαλίσετε την παιδική μας βιβλιοθήκη χωρίς «μη και μη».
 • Αν είστε εκδοτικός οίκος ή συγγραφέας, με χαρά να συνεργαστούμε!
 • Αν είστε σχολείο ελάτε σε επαφή μαζί μας για να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε δράσεις γύρω από το βιβλίο!

Αναμένουμε να συναντηθούμε στο χώρο μας γύρω από ένα βιβλίο, γύρω από ένα συγγραφέα!

ΛΕΣΧΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΣΤΟ ΚΑΦΕ-ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΤΟΥ «ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑ»:

Οι ημερομηνίες των τακτικών συναντήσεων των παραπάνω λεσχών ανάγνωσης ανακοινώνονται στο ημερολόγιο δράσεων/εκδηλώσεων της ιστοσελίδας μας. Οι συναντήσεις προγραμματίζονται με βάση τη διαθεσιμότητα των μελών των λεσχών ανάγνωσης και έχουν συχνότητα από 1-3 φορές το μήνα.

 • Δεν γνωρίζετε τί ακριβώς είναι μια λέσχη ανάγνωσης; Ρίξτε μια ματιά στο ενημερωτικό φυλλάδιο του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, το οποίο παρέχει μια γενική πληροφόρηση για το τί είναι μια λέσχη ανάγνωσης. Διαβάστε εδώ για τις λέσχες ανάγνωσης παιδιών και εφήβων και εδώ για τις λέσχες ανάγνωσης ενηλίκων.
 • Οι λέσχες ανάγνωσης παιδιών και εφήβων του «ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.» συντονίζονται από μας.
 • Στις λέσχες ανάγνωσης παιδιών γίνονται δεκτά και παιδιά που δεν έχουν ακόμα μάθει να διαβάζουν.
 • Ως «ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.» είμαστε διατεθειμένοι να υποστηρίξουμε τη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα, ώστε στις λέσχες ανάγνωσης να συμμετάσχουν παιδιά, έφηβοι ή/και και ενήλικες με κώφωση ή βαρηκοΐα.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ/ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ

Εκτός από τις τακτικές συναντήσεις των παραπάνω λεσχών ανάγνωσης πραγματοποιούμε εργαστήρια για παιδιά βασισμένα σε διάφορα βιβλία που αγαπάμε. Το πρόγραμμα των εργαστηρίων αυτών ανακοινώνεται στο ημερολόγιο δράσεων/εκδηλώσεων της ιστοσελίδας μας.

Έχουμε τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε εργαστήρια βασισμένα στα ενδιαφέροντα και τα αγαπημένα βιβλία των παιδιών, γι’ αυτό μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, αν θα σας ενδιέφερε να σχεδιάσουμε για το παιδί σας (και την παρέα του) εργαστήρια εμπνευσμένα από βιβλία, συγγραφείς και ιστορίες που αγαπά.  Γιατί το ένστικτο των παιδιών και τα ενδιαφέροντα τους μας δίνουν τις χαραμάδες και τους δρόμους για να τα προσεγγίσουμε!

Ενδεικτικά παραδείγματα εργαστηρίων μας γύρω από το βιβλίο:

 

 

Τεχνική υποστήριξη Η/Υ

Ο κοινωνικός συνεταιρισμός «ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.» παρέχει τις εξής υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης Η/Υ:

 • Επισκευή και αναβάθμιση Η/Υ.
 • Εγκατάσταση λειτουργικών συστημάτων.
 • Κατασκευή ιστοσελίδων.

Οι υπηρεσίες παρέχονται από πτυχιούχο Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης στο Ηράκλειο Κρήτης και στο Ρέθυμνο.

Καλλιτεχνική εκπαίδευση για παιδιά, εφήβους, ενήλικες

Στο ΚΑΦΕ-ΠΟΛΥΧΩΡΟ του «ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑ» διοργανώνονται μαθήματα, εργαστήρια και σεμινάρια καλλιτεχνικής εκπαίδευσης για παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Υπεύθυνοι του συντονισμού των εργαστηρίων είναι οι αρχιτέκτονες και οι διακοσμητές του «ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑ», οι οποίοι διαθέτουν εμπειρία διδασκαλίας.

Η ομάδα «ψυχοθεραπείας-συμβουλευτικής-μουσικοθεραπείας» του ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑ μπορεί, κατόπιν αιτήματος, να υποστηρίξει ειδικές ανάγκες των συμμετεχόντων των εργαστηρίων, με σκοπό να υιοθετηθεί μια εξατομικευμένη προσέγγιση στην παροχή των υπηρεσιών καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.

Την τρέχουσα περίοδο λειτουργούν τα παρακάτω τμήματα καλλιτεχνικής εκπαίδευσης:

Επιπλέον, μια φορά το χρόνο ο «ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑΣ» σε συνεργασία με το «ΚΟΥΚΛΟΣΠΙΤΟ» διοργανώνουν το «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΩ» στο Ηράκλειο Κρήτης. Στο φεστιβάλ αυτό οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εργαστήρια που αφορούν εξειδικευμένες τεχνικές χειροτεχνίας.

Επικοινωνήστε μαζί μας αν σας ενδιαφέρει να εγγραφείτε στα παραπάνω τμήματα καλλιτεχνικής εκπαίδευσης ή να εντάξετε κάποιο εργαστήριο που πραγματοποιείτε στο «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΩ» που διοργανώνουμε.

 

Χειροτεχνία

 • Στο «ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑ» αρέσει πολύ η χειροτεχνία.  Διακοσμήσαμε το καφε-πολυχώρο μας με τα δικά μας χεράκια, με τις δικές μας ζωγραφιές μικρών και μεγάλων, με τα δικά μας μικροαντικείμενα συναισθηματικής αξίας ή μικροαντικείμενα που επιδιορθώσαμε.

 

 • Υλοποιούμε εργαστήρια χειροτεχνίας για παιδιά δημοτικού. Μπορείτε να ενημερωθείτε γι’αυτα απο το ημερολόγιο των δρασεων/εκδηλώσεων μας στην παρούσα ιστοσελίδα. Ενδεικτικά παραδείγματα εργαστηρίων μας με θέμα τη  χειροτεχνίας:

Εργαστήριο χειροτεχνίας χάρτινου ψηφιδωτού.

Εργαστήριο χειροτεχνίας βασισμένο στο βιβλίο «Ο κύριος σαρανταποδαρούσας»  του Νίκου Μαρουλάκη.

Εργαστήριο χειροτεχνίας με θέμα τα μακαρόνια.

 • Ο «ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑΣ» διατηρεί σταθερή συνεργασία με το εργαστήριο χειροτεχνίας «ΤΟ ΚΟΥΚΛΟΣΠΙΤΟ» . Καλύπτουμε ανάγκες δημιουργίας χειροτεχνιών για δώρα, εσωτερική διακόσμηση και κοινωνικές εκδηλώσεις στο Ηράκλειο Κρήτης και στην Αθήνα. Η ομάδα εργασίας αποτελείται από αρχιτέκτονα και διακοσμητή και μπορεί να μελετήσει τις ανάγκες σας και να σας παρέχει εξειδικευμένες προτάσεις, στην περίπτωση που επιθυμείτε αντί τυποποιημένων προϊόντων να εμπιστευτείτε χειροτεχνίες εμπνευσμένες από τις δικές σας προτιμήσεις!

Στο καφε-πολυχώρο του ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑ μπορείτε πλέον να βρείτε ένα μικρό δείγμα της δουλειάς του εργαστηρίου χειροτεχνίας «ΤΟ ΚΟΥΚΛΟΣΠΙΤΟ». Μπορείτε να αγοράσετε είδη όπως φωτιστικά τοίχου, σελιδοδείκτες, μικρά πάζλ για παιδιά, μικρά παιχνίδια που ενισχύουν τη λεπτή κινητικότητα των παιδιών, κ.α.

Επιπλέον, μια φορά το χρόνο ο «ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑΣ» σε συνεργασία με το «ΤΟ ΚΟΥΚΛΟΣΠΙΤΟ» διοργανώνουν το «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΩ» στο Ηράκλειο Κρήτης. Στο φεστιβάλ αυτό οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εργαστήρια που αφορούν εξειδικευμένες τεχνικές χειροτεχνίας.

Επικοινωνήστε μαζί μας αν σας ενδιαφέρει να συνεργαστούμε!

Περισσότερες πληροφορίες για το «ΤΟ ΚΟΥΚΛΟΣΠΙΤΟ», το εργαστήρι της διακοσμήτριας Νίκης Παυλάκη:

Βιογραφικό Νίκης Παυλάκη

Η Νίκη Παυλάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη. Σπούδασε Αρχιτεκτονική Εσωτερικών Χώρων, Διακόσμηση και Σχεδιασμό Αντικειμένου στη Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών στο ΤΕΙ Αθηνών.

Από το 2005 έχει συνεργαστεί με πολλά αρχιτεκτονικά γραφεία και κατασκευαστικές εταιρείες και αναλαμβάνει διακόσμηση κατοικιών, καταστημάτων και βιτρινών. Επίσης έχει ξεκινήσει το σχεδιασμό της δική της σειράς από διακοσμητικά και μικροέπιπλα με πρώτη ύλη το ξύλο.

Από το 2009 ξεκίνησε να ασχολείται με το κόσμημα, το σαπούνι, το κερί, τη ραπτική κ.α.

Από το 2012 ξεκίνησε τη διδασκαλία art&craft σε ενήλικες και τη δημιουργική απασχόληση σε παιδιά σε διάφορες σχολές στην Αθήνα.

Σκοπός της είναι να περάσει τη γνώση και σε άλλους ανθρώπους με αντίστοιχες καλλιτεχνικές ανησυχίες και να δώσει τη δυνατότητα σε παιδιά και μεγάλους με αρωγό τη φαντασία και τη δημιουργικότητα, να ξεπεράσουν τα στερεότυπα και να εξελίξουν τον εαυτό τους μέσα από την τέχνη.

[collapse]

 

Εργαστήρια Ιταλικής Γλώσσας και Κουλτουράς

Η «Νεφελαιώνας ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.» διοργανώνει εργαστήρια ιταλικής γλώσσας και κουλτούρας. Η συντονίστρια των εργαστηρίων είναι η Martina Bandiera, καθηγήτρια ιταλικών και ιστορίας της τέχνης, ανθρωπολόγος και χειροτέχνης.

Η προσέγγιση που ακολουθείται είναι εξατομικευμένη.

Τα εργαστήρια ιταλικής γλώσσας και κουλτούρας προσαρμόζονται στις ανάγκες του μαθητή καθώς πιστεύεται ότι μια δημιουργική διαδικασία μάθησης χτίζεται επενδύοντας στα προσωπικά ενδιαφέροντα και στους στόχους του μαθητή.

Αν σας ενδιαφέρει να συμμετάσχετε σε κάποιο εργαστήριο, ή να δημιουργήσουμε κάποιο εργαστήριο προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Βιογραφικό της Martina Bandiera

Το ενδιαφέρον της Martina Bandiera για την τέχνη και η έμφυτη δημιουργικότητα της την οδήγησαν σε ένα μονοπάτι σπουδών στο οποίο συνδύασε τις ανθρωπιστικές σπουδές με τη ζωγραφική, τη φωτογραφία και το θέατρο. Η Martina Bandiera είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτισμικών Σπουδών και Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου της Modena και του Reggio Emilia. Διαθέτει επίσης πιστοποίηση για τη διδασκαλίας της ιστορίας της τέχνης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (Πανεπιστήμιο Pisa) και πιστοποίηση για τη διδασκαλία των ιταλικών ως ξένη γλώσσα (Πανεπιστήμιο Ca’ Foscari- Venezia).

Διαθέτει εργασιακή εμπειρία στους τομείς της εκπαίδευσης ενηλίκων, της διδασκαλία ξένων γλωσσών, της ευρωπαϊκής κινητικότητας, της κοινωνικής έρευνας, της διοικητικής υποστήριξης αιτούντων άσυλο και της υλοποίησης προγραμμάτων «βοήθειας στο σπίτι». Παράλληλα, ασχολείται με το θέατρο, τη ζωγραφική σε ακουαρέλα και την καλλιγραφία, πειραματιζόμενη με διάφορες τεχνικές καλλιτεχνικής δημιουργίας. Έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις που είχαν ως θεματική τους τις κοινωνικές ανισότητες και τις διακρίσεις των φύλων. Έχει διοργανώσει καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους καθώς και αιτούντες άσυλο. Συμμετέχει σε εκθέσεις χειροτεχνίας με σχέδια και έργα καλλιγραφίας κατάλληλα για εορταστικές κοινωνικές εκδηλώσεις.

[collapse]

 

 

Πρακτική Άσκηση (Ελλάδα και εξωτερικό)

Ο «Νεφελαιώνας ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ» μπορεί να παρέχει θέσεις πρακτικής άσκησης σε φοιτητές ή θέσεις απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας σε νέους αποφοίτους σε συνεργασία με πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Πιο συγκεκριμένα:

· Πρακτική άσκηση φοιτητών/νέων αποφοίτων από Ελλάδα:

Είμαστε φορέας υποδοχής ο οποίος συμμετέχει στο Σύστημα ΑΤΛΑΣ για την Κεντρική Υποστήριξη της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ.

Αν είστε φοιτητής, νέος απόφοιτος ή γραφείο πρακτικής άσκησης/γραφείο διασύνδεσης και σταδιοδρομίας και σας ενδιαφέρει να συνεργαστούμε, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

· Πρακτική άσκηση/επιδοτούμενη εργασία μέσω του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (για νέους έως 30 ετών).

Είμαστε πιστοποιημένος φορέας από το Ινστιτούτο Δια Βίου Μάθησης και Εκπαίδευσης (ΙΝ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) για την υλοποίηση προγραμμάτων πρακτικής άσκησης και εργασίας μέσω του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης στο εξωτερικό. Μπορείτε να διαβάσετε εδώ για τις τρέχουσες θέσεις στο εξωτερικό που διαθέτουμε για νέους έως 30 ετών.

Επιπλέον, είμαστε πιστοποιημένος φορέας από το Ινστιτούτο Δια Βίου Μάθησης και Εκπαίδευσης (ΙΝ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) για την υλοποίηση προγραμμάτων πρακτικής άσκησης και εργασίας και στην Ελλάδα μέσω του ίδιου προγράμματος.

Αν είστε φορέας στην Ελλάδα και επιθυμείτε να φιλοξενήσετε κάποιο νέο έως 30 ετών από το εξωτερικό ή την Ελλάδα για να απασχοληθεί σε σας κάνοντας πρακτική ή πρόγραμμα επιδοτούμενης απασχόλησης προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας και προσανατολισμένο σε διαπολιτισμικά θέματα κοινωνικής ωφέλειας, επικοινωνήστε μαζί μας.

Ψυχοθεραπεία – συμβουλευτική

Η «Νεφελαιώνας ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.» παρέχει τις εξής υπηρεσίες ψυχοθεραπείας/συμβουλευτικής:

 • Οικογενειακή συμβουλευτική.
 • Βιωματικές ομάδες παιδιών, προσχολικής έως και εφηβικής ηλικίας, με στόχο την ενίσχυση ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων (επικοινωνία, συνεργασία, ομαδικότητα, αυτοεικόνα). Με βοήθεια τα παιχνίδια και υλικό μέσα από την Τέχνη ανακαλύπτουμε το πώς σχετιζόμαστε.
 • Βιωματικά εργαστήρια ενηλίκων, διαφόρων θεματικών.
 • Ομάδες γονέων «Πριν και αφού γίνω γονιός».
 • Διαδραστικές ομιλίες και βιωματικά εργαστήρια, κατόπιν αιτήματος Συλλόγου Γονέων και εκπαιδευτικών φορέων.

Συντονιστές του σχεδιασμού και της διεξαγωγής των παραπάνω δράσεων είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι ψυχολόγοι.