Εργαστήρια για παιδιά και εφήβους

Με χαρά σας παρουσιάζουμε τα εργαστήρια του κοινωνικού συνεταιρισμού “ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.”!

Τα εργαστήρια υλοποιούνται καθ’ολη τη διάρκεια του έτους και απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, παιδιά δημοτικού και εφήβους.

Το πρόγραμμα των εργαστηρίων διαμορφώνεται  με βάση τη διαθεσιμότητα όσων εκδηλώνουν ενδιαφέρον. Συνεπώς, επικοινωνήστε μαζί μας για να πληροφορηθείτε για τις ακριβείς μέρες και ώρες των εργαστηρίων μας.

Ορισμένα από τα εργαστήρια μας υλοποιούνται στην Κρήτη (στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο) και άλλα στην Αθήνα. Κατόπιν συνεννόησης, τα εργαστήρια μπορούν να διεξαχθούν και στον προσωπικό χώρο των παιδιών (το σπίτι τους) ή και να φιλοξενηθούν σε σχολεία των παραπάνω περιοχών από συλλόγους γονέων.

Εξειδικευόμαστε σε θέματα χαρισματικότητας. Διαθέτουμε ειδικά εργαστήρια για παιδιά με αναγνώριση χαρισματικότητας ενώ μπορούμε να προσαρμόσουμε και τα παρακάτω εργαστήρια μας στις ανάγκες παιδιών με αναγνώριση χαρισματικότητας.

ΔΩΡΕΑΝ το πρώτο δοκιμαστικό μάθημα.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ:

 • Εργαστήριο δημιουργικότητας για εφήβους (ιδιαίτερα για μαθητές καλλιτεχνικών και μουσικών σχολείων). Ένα εργαστήριο για την καλλιέργεια των δημιουργικών δεξιοτήτων και την καλύτερη κατανόηση του τί σημαίνει να είσαι έφηβος.
 • Εργαστήριο λογοτεχνίας και ποίησης (για παιδιά δημοτικού και εφήβους). Δημιουργικές δραστηριότητες γνωριμίας με το έργο επιλεγμένων συγγραφέων και ποιητών.
 • Εργαστήριο «πως η μουσική συναντά την ποίηση και γίνεται τραγούδι» (Μάνος Χατζηδάκις-Νίκος Γκάτσος). Ακούμε τη μουσική, διαβάζουμε τους στίχους, προσέχουμε την ερμηνεία και συζητάμε ως ακροατές με σκοπό να γνωρίσουμε το κοινό έργο του Μάνου Χατζηδάκι και του Νίκου Γκάτσου.
 • Φιλικές σχέσεις: υποστήριξη, έμπνευση, σύγκρουση. Το παράδειγμα της φιλίας δυο σπουδαίων ζωγράφων: του Βαν Γκονγκ και του Πωλ Γκωγκέν (για παιδιά δημοτικού και εφήβους). Μέσα από το παράδειγμα της φιλίας και της αλληλεπίδρασης δυο χαρισματικών ζωγράφων μαθαίνουμε για το έργο τους, την εποχή τους και προβληματιζόμαστε γύρω από τη σπουδαιότητα και τα όρια των φιλικών σχέσεων.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ:

 • Εργαστήριο γραμμικού σχεδίου (για εφήβους)
  Εισαγωγή στις βασικές έννοιες δημιουργίας γραμμικού σχεδίου
  (κλίμακες, κάτοψη, όψη, τομή, κ.α.)

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Η ομάδα «ψυχοθεραπείας-συμβουλευτικής» του “ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑ” μπορεί, κατόπιν αιτήματος των γονιών, να υποστηρίξει εξειδικευμένες ανάγκες των παιδιών και της οικογένειας, με σκοπό να υιοθετηθεί μια εξατομικευμένη προσέγγιση στην παροχή των παραπάνω υπηρεσιών εκπαίδευσης παιδιών και εφήβων. Εξειδικευόμαστε σε θέματα που αφορούν τη χαρισματικότητα. Επιπλέον, ο “ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑΣ” είναι ένας φορέας ο οποίος υλοποιεί δράσεις όντας πληροφορημένος για θέματα τραύματος (trauma-informed cooperative).
 • Στο ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑ μας αρέσει να δημιουργούμε μια μικρή κοινότητα παιδιών και οικογενειών που να αλληλεπιδρά μαζί μας εντός και εκτός των ωρών των εργαστηρίων μας, για το λόγο αυτό δημιουργούμε τακτικά αφορμές συνάντησης για όσους συμμετέχουν στις δράσεις μας.
 • Ρίξτε μια ματιά στην ηλεκτρονική μας βιβλιοθήκη, η οποία περιλαμβάνει προτεινόμενο υλικό για θέματα που άπτονται των σχέσεων γονιών-παιδιών, της χαρισματικότητας και του τραύματος.