Εργαστήρια για παιδιά και εφήβους

Με χαρά σας παρουσιάζουμε τα εργαστήρια του κοινωνικού συνεταιρισμού “ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.”!

Τα εργαστήρια υλοποιούνται καθ’ολη τη διάρκεια του έτους και απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, παιδιά δημοτικού και εφήβους.

Το πρόγραμμα των εργαστηρίων διαμορφώνεται  με βάση τη διαθεσιμότητα όσων εκδηλώνουν ενδιαφέρον. Συνεπώς, επικοινωνήστε μαζί μας για να πληροφορηθείτε για τις ακριβείς μέρες και ώρες των εργαστηρίων μας.

Ορισμένα από τα εργαστήρια μας υλοποιούνται στο Ηράκλειο, άλλα στο Ρέθυμνο. Κατόπιν συνεννόησης και για περιορισμένο αριθμό συναντήσεων, τα εργαστήρια μπορούν να διεξαχθούν και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή στην Κρήτη ή στην Αθήνα ή και να φιλοξενηθούν σε σχολεία των περιοχών αυτών από συλλόγους γονέων.

Όλα τα εργαστήρια μας μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες παιδιών με αναγνώριση χαρισματικότητας, στα πλαίσια της εξειδίκευσης μας στον τομέα της χαρισματικότητας.

ΔΩΡΕΑΝ το πρώτο δοκιμαστικό μάθημα.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ (ΣΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΒΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ):

  • Εργαστήριο δημιουργικότητας για εφήβους (ιδιαίτερα για μαθητές καλλιτεχνικών και μουσικών σχολείων). Ένα εργαστήριο για την καλλιέργεια των δημιουργικών δεξιοτήτων και την καλύτερη κατανόηση του τί σημαίνει να είσαι έφηβος.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ (ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΑ, ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗΣ, ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ)

  • Εργαστήριο λογοτεχνίας και ποίησης (για παιδιά δημοτικού και εφήβους). Δημιουργικές δραστηριότητες γνωριμίας με το έργο επιλεγμένων συγγραφέων και ποιητών.
  • Εργαστήριο «πως η μουσική συναντά την ποίηση και γίνεται τραγούδι» (Μάνος Χατζηδάκις-Νίκος Γκάτσος). Ακούμε τη μουσική, διαβάζουμε τους στίχους, προσέχουμε την ερμηνεία και συζητάμε ως ακροατές με σκοπό να γνωρίσουμε το κοινό έργο του Μάνου Χατζηδάκι και του Νίκου Γκάτσου.
  • Φιλικές σχέσεις: υποστήριξη, έμπνευση, σύγκρουση. Το παράδειγμα της φιλίας δυο σπουδαίων ζωγράφων: του Βαν Γκονγκ και του Πωλ Γκωγκέν (για παιδιά δημοτικού και εφήβους). Μέσα από το παράδειγμα της φιλίας και της αλληλεπίδρασης δυο χαρισματικών ζωγράφων μαθαίνουμε για το έργο τους, την εποχή τους και προβληματιζόμαστε γύρω από τη σπουδαιότητα και τα όρια των φιλικών σχέσεων.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ:

  • Εργαστήριο γραμμικού σχεδίου (για εφήβους)
    Εισαγωγή στις βασικές έννοιες δημιουργίας γραμμικού σχεδίου
    (κλίμακες, κάτοψη, όψη, τομή, κ.α.)

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ: