Βιβλίο

Στο  ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑ αγαπάμε τα βιβλία: για τη μυρωδιά τους κι επειδή μπορούμε να σημειώνουμε πάνω τους! Κυρίως όμως τα αγαπάμε επειδή είναι τα εισιτήρια που μας χαρίστηκαν για να σεργιανίσουμε τις ηπείρους και το χωροχρόνο!

Αναπτύσσουμε τις εξής δράσεις γύρω από τα βιβλία:

  • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΑ:

Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε διαδραστικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες εμπνευσμένα από βιβλία που αγαπάμε. Την τρέχουσα περίοδο υλοποιούμε τα εξής διαδραστικά εργαστήρια:

  • ΛΕΣΧΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΤΟΥ “ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑ”:
Συνεργασία με το βιβλιοπωλείο ΑΝΑΛΟΓΙΟ:
Ποιές άλλες λέσχες ανάγνωσης λειτουργούμε;

[collapse]
Πού και πότε γίνονται οι συναντήσεις:

Οι συναντήσεις προγραμματίζονται με βάση τη διαθεσιμότητα των μελών των λεσχών ανάγνωσης και έχουν συχνότητα από 1-3 φορές το μήνα. 

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται είτε στο χώρο μας, είτε στο βιβλιοπωλείο ΑΝΑΛΟΓΙΟ. Οι λέσχες ανάγνωσης λειτουργούν εξ’αποστάσεως για όσους δεν διαμένουν στο Ηράκλειο Κρήτης.

[collapse]
Γενικότερες πληροφορίες για τις λέσχες ανάγνωσης:

  • Δεν γνωρίζετε τί ακριβώς είναι μια λέσχη ανάγνωσης; Ρίξτε μια ματιά στο ενημερωτικό φυλλάδιο του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, το οποίο παρέχει μια γενική πληροφόρηση για το τί είναι μια λέσχη ανάγνωσης. Διαβάστε εδώ για τις λέσχες ανάγνωσης παιδιών και εφήβων και εδώ για τις λέσχες ανάγνωσης ενηλίκων.
  • Οι λέσχες ανάγνωσης παιδιών και εφήβων του “ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.” συντονίζονται από μας.
  • Στις λέσχες ανάγνωσης παιδιών γίνονται δεκτά και παιδιά που δεν έχουν ακόμα μάθει να διαβάζουν. Προσεγγίζουμε το βιβλίο μέσω της διήγησης ιστοριών.
  • Ως “ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.” είμαστε διατεθειμένοι να υποστηρίξουμε τη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα, ώστε στις λέσχες ανάγνωσης να συμμετάσχουν παιδιά, έφηβοι ή/και και ενήλικες με κώφωση ή βαρηκοΐα.
  • Η συμμετοχή σε όλες τις λέσχες ανάγνωσης είναι δωρεάν.

[collapse]
  • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ:

Μπορείτε να δανειστείτε ΔΩΡΕΑΝ βιβλία από τη βιβλιοθήκη μας για να τα διαβάσετε με την ησυχία σας στο σπίτι σας ή μπορείτε να μας χαρίσετε βιβλία που δεν χρειάζεστε και θα σας άρεσε να διαβαστούν και από άλλους. Η δανειστική μας βιβλιοθήκη διαθέτει βιβλία τόσο για παιδιά και εφήβους όσο και για ενήλικες.

Η βιβλιοθήκη μας αυτή μας επιμορφώνει ώστε να υλοποιούμε με περισσότερη γνώση, ευαισθησία και αναστοχασμό τα εργαστήρια μας που απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους. Παράλληλα μας δίνει τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε τις συναντήσεις με τους βιβλιοφάγους σαν κι εμάς, μοιραζόμενοι τις εμπειρίες μας απο τα βιβλία!

Αν είστε εκδοτικός οίκος ή συγγραφέας, με χαρά να συνεργαστούμε!Αν είστε σχολείο ελάτε σε επαφή μαζί μας για να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε δράσεις γύρω από το βιβλίο!