Βιβλίο

Αγαπάμε τα βιβλία: για τη μυρωδιά τους κι επειδή μπορούμε να σημειώνουμε πάνω τους! Κυρίως όμως τα αγαπάμε επειδή είναι τα εισιτήρια που μας χαρίστηκαν για να σεργιανίσουμε τις ηπείρους και το χωροχρόνο.

 • Στο καφε-πολυχώρο «ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.», αν είστε ενήλικας, μπορείτε να πιείτε το καφεδάκι σας ξεφυλλίζοντας βιβλία από την ταξιδιωτική και λογοτεχνική βιβλιοθήκη μας. Αν είστε παιδί μπορείτε να σκαλίσετε την παιδική μας βιβλιοθήκη χωρίς «μη και μη».
 • Μπορείτε να δανειστείτε βιβλία από τη βιβλιοθήκη μας για να τα διαβάσετε με την ησυχία σας στο σπίτι σας ή μπορείτε να μας χαρίσετε βιβλία που δεν χρειάζεστε και θα σας άρεσε να διαβαστούν και από άλλους.
 • Στο καφε-πολυχώρο μας επίσης υπάρχει μια δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη που απευθύνεται σε γονείς,  εκπαιδευτικούς και κάθε ενδιαφερόμενο και περιλαμβάνει βιβλία που αφορούν την εκπαίδευση, τη σχέση γονέων-παιδιών, την παιδοψυχολογία, τις νευροεπιστήμες και τη χαρισματικότητα. Η βιβλιοθήκη μας αυτή μας επιμορφώνει ώστε να υλοποιούμε με περισσότερη γνώση, ευαισθησία και αναστοχασμό τα εργαστήρια μας που απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους.
 • Αν είστε εκδοτικός οίκος ή συγγραφέας, με χαρά να συνεργαστούμε!
 • Αν είστε σχολείο ελάτε σε επαφή μαζί μας για να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε δράσεις γύρω από το βιβλίο!
 • Στο καφε-πολυχώρο μας φιλοξενούνται επίσης παρουσιάσεις βιβλίων.
 • Σας ενημερώνουμε επίσης οτι μπορείτε να προμηθευτείτε απο το καφε-πολυχώρο μας τη νέα εργασία των Χαίνηδων (βιβλίο και 2 cd) με τίτλο “Πόνημα μετανεωτερικής οντολογικής προσέγγισης αποκλινουσών κατηγοριών, κοινώς ΒΑΡΔΑ ΦΟΥΡΝΕΛΟ”  και το βιβλίο του Δημήτρη Αποστολάκη “Φτού Ξελευθερία για όλους”. 

Αναμένουμε να συναντηθούμε στο χώρο μας γύρω από ένα βιβλίο, γύρω από ένα συγγραφέα!

 • Επιπλέον, συντονίζουμε τη λειτουργία λεσχών ανάγνωσης και διοργανώνουμε εργαστήρια λογοτεχνίας και ποίησης και θεματικά εργαστήρια εμπνευσμένα από βιβλία που αγαπάμε, τα οποία απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους, όπως αναφέρεται αναλυτικότερα στη συνέχεια:

ΛΕΣΧΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΣΤΟ ΚΑΦΕ-ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΤΟΥ “ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑ”:

Οι λέσχες ανάγνωσης λειτουργούν διαδικτυακά κατά τη διάρκεια του lock-down.

Ποιές λέσχες ανάγνωσης λειτουργούμε:

[collapse]
Πού και πότε γίνονται οι συναντήσεις:

Οι ημερομηνίες των τακτικών συναντήσεων των παραπάνω λεσχών ανάγνωσης ανακοινώνονται στο ημερολόγιο δράσεων/εκδηλώσεων της ιστοσελίδας μας. Οι συναντήσεις προγραμματίζονται με βάση τη διαθεσιμότητα των μελών των λεσχών ανάγνωσης και έχουν συχνότητα από 1-3 φορές το μήνα.

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται στο καφε-πολυχώρο μας. Οι λέσχες ανάγνωσης λειτουργούν εξ’αποστάσεως για όσους δεν διαμένουν στο Ηράκλειο Κρήτης και κάτα τις περιόδους των lock-down.

[collapse]
Γενικότερες πληροφορίες για τις λέσχες ανάγνωσης:

 • Δεν γνωρίζετε τί ακριβώς είναι μια λέσχη ανάγνωσης; Ρίξτε μια ματιά στο ενημερωτικό φυλλάδιο του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, το οποίο παρέχει μια γενική πληροφόρηση για το τί είναι μια λέσχη ανάγνωσης. Διαβάστε εδώ για τις λέσχες ανάγνωσης παιδιών και εφήβων και εδώ για τις λέσχες ανάγνωσης ενηλίκων.
 • Οι λέσχες ανάγνωσης παιδιών και εφήβων του “ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.” συντονίζονται από μας.
 • Στις λέσχες ανάγνωσης παιδιών γίνονται δεκτά και παιδιά που δεν έχουν ακόμα μάθει να διαβάζουν. Προσεγγίζουμε το βιβλίο μέσω της διήγησης ιστοριών.
 • Ως “ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.” είμαστε διατεθειμένοι να υποστηρίξουμε τη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα, ώστε στις λέσχες ανάγνωσης να συμμετάσχουν παιδιά, έφηβοι ή/και και ενήλικες με κώφωση ή βαρηκοΐα.
 • Η συμμετοχή σε όλες τις λέσχες ανάγνωσης είναι δωρεάν.

[collapse]

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΗΣ/ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ:

Εκτός από τις τακτικές συναντήσεις των παραπάνω λεσχών ανάγνωσης, στο ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑ υλοποιούμε εργαστήρια λογοτεχνίας και ποίησης για παιδιά και εφήβους για τα οποία πληροφορείστε αναλυτικά ΕΔΩ.

Επιπλέον υλοποιούμε θεματικά εργαστήρια για παιδιά, τα οποία είναι βασισμένα σε διάφορα βιβλία που αγαπάμε. Έχουμε τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε εργαστήρια βασισμένα στα ενδιαφέροντα και τα αγαπημένα βιβλία των παιδιών, γι’ αυτό μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, αν θα σας ενδιέφερε να σχεδιάσουμε για το παιδί σας (και την παρέα του) εργαστήρια εμπνευσμένα από βιβλία, συγγραφείς και ιστορίες που αγαπά.  Γιατί το ένστικτο των παιδιών και τα ενδιαφέροντα τους μας δίνουν τις χαραμάδες και τους δρόμους για να τα προσεγγίσουμε!