Βιβλίο

Αγαπάμε τα βιβλία: για τη μυρωδιά τους κι επειδή μπορούμε να σημειώνουμε πάνω τους! Κυρίως όμως τα αγαπάμε επειδή είναι τα εισιτήρια που μας χαρίστηκαν για να σεργιανίσουμε τις ηπείρους και το χωροχρόνο. Αχ, αυτά τα βιβλία που μας επιτρέπουν να ταυτιστούμε με τους συγγραφείς, ερχόμενοι σε επαφή με τις πολλαπλές προσωπικότητες μας και τις ζωές που δεν ζήσαμε ή ζήσαμε και θέλουμε να ξαναθυμηθούμε πώς ήταν!

  • Στο καφε-πολυχώρο «ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.» μπορείτε να πιείτε το καφεδάκι σας ξεφυλλίζοντας βιβλία από την ταξιδιωτική και λογοτεχνική βιβλιοθήκη μας. Αν είστε παιδί μπορείτε να σκαλίσετε την παιδική μας βιβλιοθήκη χωρίς «μη και μη».
  • Αν αγαπάτε την ‘Αλκη Ζέη, θα βρείτε στο χώρο μας όλα της τα βιβλία. Σας προσκαλούμε στις λέσχες ανάγνωσης των βιβλίων της συγγραφέως, τις οποίες φιλοξενούμε στο χώρο μας! Γιατί το «καπλάνι της βιτρίνας» ταξίδεψε από τη Σουηδία μέχρι το «ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑ»! 
  • Αν αγαπάτε το παραμύθι «η αγέλαστη πολιτεία και οι καλικάντζαροι» των Κατσιμίχα, σας προσκαλούμε στις λέσχες ανάγνωσης που λειτουργούμε γι’αυτό.
  • Αν σας ενδιαφέρει να μάθετε πώς τα κατάφερε ο μικρός Ηλίας να εκδίδει και να διανέμει τη χειρόγραφη εφημερίδα του σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, ζώντας σε ένα χωριό της ορεινής Ολυμπίας τη δεκαετία του ’60, δηλώστε συμμετοχή στις λέσχες ανάγνωσης του βιβλίου «ο Ψύλλος» που φιλοξενούμε στο ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑ. Το βιβλίο έχει βασιστεί στην ομώνυμη πολυβραβευμένη κινηματογραφική ταινία του σκηνοθέτη και συγγραφέα Δημήτρη Ψύλλου.
  • Αν είστε εκδοτικός οίκος ή συγγραφέας, με χαρά να συνεργαστούμε!
  • Αν είστε σχολείο ελάτε σε επαφή μαζί μας για να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε δράσεις γύρω από το βιβλίο!

Αναμένουμε να συναντηθούμε στο χώρο μας γύρω από ένα βιβλίο, γύρω από ένα συγγραφέα!

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ/ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ

τρέχοντα….

περασμένα…..