Διαδραστικά εργαστήρια «Μια συνάντηση γονέων με τους Isabelle Filliozat και Daniel Siegel»

Ο ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. διοργανώνει διαδραστικά εργαστήρια τα οποία απευθύνονται σε γονείς και έχουν ως στόχο τους την εισαγωγική τους γνωριμία με το έργο των Isabelle Filliozat και Daniel Siegel. Τα εργαστήρια είναι κατάλληλα και για όσους δεν έχουν γίνει γονείς, αλλά θα ήθελαν να γίνουν ή σε εκπαιδευτικούς που έχουν να κάνουν με παιδιά και αναζητούν μια άλλη σχέση με αυτά.

Η Isabelle Filliozat είναι ψυχοθεραπεύτρια, ο Daniel Siegel καθηγητής ψυχιατρικής, εκπαιδευτικός και νευροεπιστήμονας. ‘Εχουμε την τύχη το έργο τους να έχει μεταφραστεί στα ελληνικά. Μας μιλούν και οι δύο για το πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος, πώς λειτουργούν τα συναισθήματα, πώς το στρες θέτει σε ειδική λειτουργία τον οργανισμό μικρών και μεγάλων, πώς λειτουργεί η αλληλεπίδραση μεταξύ γονέων και παιδιών και πώς τελικά όλη αυτή η επιστημονική πληροφορία μπορεί με απλό, πρακτικό και καθημερινό τρόπο να χρησιμοποιηθεί προς όφελος μικρών και μεγάλων.

Στα διαδραστικά αυτά εργαστήρια οι συμμετέχοντες χρησιμοποιούν επιλεγμένα σκίτσα από τα βιβλία των Isabelle Filliozat, Daniel Siegel και των συνεργατών τους και μέσα από την διάδραση της ομάδας, μοιράζονται σκέψεις και συναισθήματα και αναζητούν απαντήσεις σε ερωτήματα καθημερινότητας τα οποία αφορούν τη σχέση τους με τα παιδιά.

Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο δεν προαπαιτείται να έχετε διαβάσει τα βιβλία των Isabelle Filliozat και Daniel Siegel.

  • Βιβλία της Isabelle Filliozat μεταφρασμένα στα ελληνικά: ΕΔΩ
  • Επίσημη ιστοσελίδα της Isabelle Filliozat: ΕΔΩ
  • Βιβλία του Daniel Siegel μεταφρασμένα στα ελληνικά: ΕΔΩ
  • Επίσημη ιστοσελίδα του Daniel Siegel: ΕΔΩ

Τα εργαστήρια διεξάγονται καθ’ ολη τη διάρκεια του χρόνου, σε μέρες και ώρες που συναποφασίζονται από την ομάδα των συμμετεχόντων.

Τόπος διεξαγωγής: Ηράκλειο Κρήτης (δια ζώσης)

Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Πληροφορίες/εγγραφές: κοινωνικός συνεταιρισμός ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. , www.nefeleonas.gr, τηλ: 6974179678

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑ: ΕΔΩ