Βιβλίο

Αγαπάμε τα βιβλία: για τη μυρωδιά τους κι επειδή μπορούμε να σημειώνουμε πάνω τους! Κυρίως όμως τα αγαπάμε επειδή είναι τα εισιτήρια που μας χαρίστηκαν για να σεργιανίσουμε τις ηπείρους και το χωροχρόνο.

  • Μπορείτε να δανειστείτε ΔΩΡΕΑΝ βιβλία από τη βιβλιοθήκη μας για να τα διαβάσετε με την ησυχία σας στο σπίτι σας ή μπορείτε να μας χαρίσετε βιβλία που δεν χρειάζεστε και θα σας άρεσε να διαβαστούν και από άλλους. Η δανειστική μας βιβλιοθήκη διαθέτει βιβλία τόσο για παιδιά και εφήβους όσο και για ενήλικες.
  • Η βιβλιοθήκη μας αυτή μας επιμορφώνει ώστε να υλοποιούμε με περισσότερη γνώση, ευαισθησία και αναστοχασμό τα εργαστήρια μας που απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους. Παράλληλα μας δίνει τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε τις συναντήσεις με τους βιβλιοφάγους σαν κι εμάς, μοιραζόμενοι τις εμπειρίες μας απο τα βιβλία!
  • Αν είστε εκδοτικός οίκος ή συγγραφέας, με χαρά να συνεργαστούμε!
  • Αν είστε σχολείο ελάτε σε επαφή μαζί μας για να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε δράσεις γύρω από το βιβλίο!
  • Επιπλέον, συντονίζουμε τη λειτουργία λεσχών ανάγνωσης και διοργανώνουμε εργαστήρια λογοτεχνίας και ποίησης και θεματικά εργαστήρια εμπνευσμένα από βιβλία που αγαπάμε, τα οποία απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους, όπως αναφέρεται αναλυτικότερα στη συνέχεια:

ΛΕΣΧΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΤΟΥ “ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑ”:

Ποιές λέσχες ανάγνωσης λειτουργούμε:

[collapse]
Πού και πότε γίνονται οι συναντήσεις:

Οι συναντήσεις προγραμματίζονται με βάση τη διαθεσιμότητα των μελών των λεσχών ανάγνωσης και έχουν συχνότητα από 1-3 φορές το μήνα. Οι λέσχες ανάγνωσης λειτουργούν εξ’αποστάσεως για όσους δεν διαμένουν στο Ηράκλειο Κρήτης.

[collapse]
Γενικότερες πληροφορίες για τις λέσχες ανάγνωσης:

  • Δεν γνωρίζετε τί ακριβώς είναι μια λέσχη ανάγνωσης; Ρίξτε μια ματιά στο ενημερωτικό φυλλάδιο του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, το οποίο παρέχει μια γενική πληροφόρηση για το τί είναι μια λέσχη ανάγνωσης. Διαβάστε εδώ για τις λέσχες ανάγνωσης παιδιών και εφήβων και εδώ για τις λέσχες ανάγνωσης ενηλίκων.
  • Οι λέσχες ανάγνωσης παιδιών και εφήβων του “ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.” συντονίζονται από μας.
  • Στις λέσχες ανάγνωσης παιδιών γίνονται δεκτά και παιδιά που δεν έχουν ακόμα μάθει να διαβάζουν. Προσεγγίζουμε το βιβλίο μέσω της διήγησης ιστοριών.
  • Ως “ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.” είμαστε διατεθειμένοι να υποστηρίξουμε τη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα, ώστε στις λέσχες ανάγνωσης να συμμετάσχουν παιδιά, έφηβοι ή/και και ενήλικες με κώφωση ή βαρηκοΐα.
  • Η συμμετοχή σε όλες τις λέσχες ανάγνωσης είναι δωρεάν.

[collapse]

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΗΣ/ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ:

Εκτός από τις τακτικές συναντήσεις των παραπάνω λεσχών ανάγνωσης, στο ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑ υλοποιούμε εργαστήρια λογοτεχνίας και ποίησης για παιδιά και εφήβους για τα οποία πληροφορείστε αναλυτικά ΕΔΩ.

Επιπλέον υλοποιούμε θεματικά εργαστήρια για παιδιά, τα οποία είναι βασισμένα σε διάφορα βιβλία που αγαπάμε. Έχουμε τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε εργαστήρια βασισμένα στα ενδιαφέροντα και τα αγαπημένα βιβλία των παιδιών, γι’ αυτό μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, αν θα σας ενδιέφερε να σχεδιάσουμε για το παιδί σας (και την παρέα του) εργαστήρια εμπνευσμένα από βιβλία, συγγραφείς και ιστορίες που αγαπά.  Γιατί το ένστικτο των παιδιών και τα ενδιαφέροντα τους μας δίνουν τις χαραμάδες και τους δρόμους για να τα προσεγγίσουμε!

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ “ΑΝΑΛΟΓΙΟ” ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Το βιβλιοπωλείο “ΑΝΑΛΟΓΙΟ” και ο κοινωνικός συνεταιρισμός ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑΣ δημιουργούν λέσχες ανάγνωσης γύρω από τα θέματα του τραύματος, της χαρισματικότητας, της σχέσης γονέων-παιδιών και του πώς όλα αυτά σχετίζονται με την (αυτό)εκπαίδευση σε κάθε της μορφή.

Ο κοινωνικός συνεταιρισμός ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. επιλέγει τα βιβλία, συντονίζει τις λέσχες ανάγνωσης και τις εντάσσει στις ευρύτερες δράσεις του. Το βιβλιοπωλειο “ΑΝΑΛΟΓΙΟ” φροντίζει να υπάρχουν τα βιβλία αυτά στο ράφι του, διαθέσιμα σε κάθε επισκέπτη του, καθώς επίσης και φιλοξενεί στο χώρο του τις συναντήσεις των λεσχών ανάγνωσης. 

Η συμμετοχή στις λέσχες ανάγνωσης είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Οι λέσχες ανάγνωσης απευθύνονται τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά.