Εργαστήρια δημιουργικότητας για παιδιά και εφήβους με αναγνώριση χαρισματικότητας

Ο κοινωνικός συνεταιρισμός ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. εξειδικεύεται σε θέματα χαρισματικότητας, αναπτύσσοντας πλήθος δράσεων γύρω από τη θεματική αυτή, για τις οποίες διαβάζεται αναλυτικά: ΕΔΩ.

Στα πλαίσια των δράσεων του αυτών υλοποιεί εργαστήρια δημιουργικότητας για παιδιά και εφήβους με αναγνωριση χαρισματικότητας.

Το σκεπτικό μας – το κάδρο:

Το θέμα «χαρισματικότητα» είναι ταμπού, όπως και τόσα άλλα θέματα άλλωστε που αφορούν τη διαφορετικότητα. Ένα παιδί ή ένας έφηβος που διαθέτει αναγνώριση χαρισματικότητας και δεν το γνωρίζει ή απλά κουβαλά την «ετικέτα» αυτή χωρίς επίγνωση για το τί σημαίνει αυτή του η νευροαπόκλιση και χωρίς πρακτικά εργαλεία και λύσεις «στο τσεπάκι του» για τις «προσαρμογές» που έχει ανάγκη να υπάρχουν στο περιβάλλον του, είναι ευάλωτος. Ευάλωτος να παρερμηνεύσει τις ιδιότητες του, να τις μεγεθύνει, να τις σμικρύνει, να μπερδευτεί στο χτίσιμο και στην αναζήτηση της ταυτότητας του, να κατασπαταλήσει το δυναμικό του ή να το αφήσει αναξιοποίητο, να αποσυρθεί από το χορό της ζωής, να πληγωθεί και να πληγώσει. Κυρίως όμως γίνεται ευάλωτος στο να χάνει ή να μην προσθέτει χαρά και νόημα από τη ζωή του, ενώ θα μπορούσε να το αποφύγει, αν είχε την κατάλληλη πληροφόρηση και τη δυνατότητα να αποκτήσει επίγνωση για το πώς η ταυτότητα του σμιλεύεται από «το ποτάμι της χαρισματικότητας». Είναι ωραίο να πορεύεσαι στη ζωή με χαρά και ασφάλεια γι’αυτό που είσαι!

Το περιεχόμενο των εργαστηρίων:

Αυτή τη σκέψη κάνει, αυτό το κάδρο βάζει ο ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑΣ στα εργαστήρια δημιουργικότητας για παιδιά και εφήβους με αναγνώριση χαρισματικότητας που υλοποιεί. Τα εργαστήρια αυτά είναι απολύτως εξατομικευμένα στο προφίλ και στις ανάγκες των παιδιών και των εφήβων. Προσεγγίζουν τη δημιουργικότητα μέσα από διαφορετικές θεματικές (επιστήμη, τέχνες, ιστορία, κ.α.) προσπαθώντας να δώσουν στα παιδιά και στους εφήβους τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη χαρισματικότητα τους και να κοινωνικοποιηθούν μέσα σε μια ομάδα ομοίων, στην οποία κάθε μέλος διατηρεί και τιμά τη μοναδικότητα του. Εργαστήρια για παράδοξα μυαλά, ευαίσθητα πνεύματα, παιδιά με πολλαπλές ηλικίες και ασύγχρονη ανάπτυξη, γρήγορες ταχύτητες, αργές συνειδητοποιήσεις πλεγμάτων σκέψεων και συναισθημάτων. Ένα διαφορετικό εργαστήριο!

Πρακτικές πληροφορίες:

Τα εργαστήρια υλοποιούνται στο Ηράκλειο Κρήτης και στην Αθήνα.

Έναρξη στην Αθήνα: 24 και 25 Φλεβάρη 2024.

Οι μέρες και ώρες διεξαγωγής των εργαστηρίων αποφασίζονται κατόπιν συνεννόησης.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Πληροφορίες/εγγραφές: κοινωνικός συνεταιρισμός ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. , www.nefeleonas.gr, τηλ: 6974179678

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ