Εργαστήριο μαθηματικών για παιδιά δημοτικού

«Σε αγαπώ περισσότερο κι από τα μαθηματικά!» έγραφε κάποιος σε έναν τοίχο του Πανεπιστημίου Κρήτης, στην πτέρυγα του τμήματος Μαθηματικών! Αυτό, μάλιστα, είναι ένα μέτρο να μετρηθεί η αγάπη, οπότε ελπίζουμε αυτός/η στον οποίο/στην οποία απευθυνόταν το μήνυμα, να το διάβασε και να το κατανόησε!

Η αγάπη για τα μαθηματικά, για τη μαθηματική σκέψη και λογική είναι κάτι που σε συντροφεύει για όλη σου τη ζωή και σε μαθαίνει «να λες τα πράγματα καθαρά και ξάστερα», όπως έλεγε και ο Γρηγόριος Ξενόπουλος. Μακάριοι όσοι είχαν την τύχη να έχουν πηγαία αυτήν την αγάπη ή με τη βοήθεια ενός καλού δασκάλου να την αναπτύξουν!

Ο ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑΣ αγαπάει τα μαθηματικά και τις ξαστεριές στις οποίες αναφέρεται ο Γρηγόριος Ξενόπουλος και για το λόγο αυτό υλοποιεί εργαστήρια μαθηματικών για παιδιά δημοτικού.

Τα εργαστήρια επικεντρώνονται -όχι στην αριθμητική (καλή και χρήσιμη κι αυτή δεν λέμε)- αλλά στην καλλιέργεια της μαθηματικής σκέψης, στη διερεύνηση των εφαρμογών των μαθηματικών στις επιστήμες και στις τέχνες, στην εύρεση της χρήσης και της χρησιμότητας των μαθηματικών στην καθημερινή μας ζωή. Η ιστορία των μαθηματικών, η φυσιογνωμίες των μαθηματικών, οι έννοιες των μαθηματικών όπως το «άπειρο», οι μαθηματικοί γρίφοι είναι μόνο μερικά από τα θέματα που μας απασχολούν σε αυτό το εργαστήριο.

Τα εργαστήρια μπορούν να προσαρμοστούν στην ύλη του σχολικού προγράμματος των παιδιών ή να ταξιδέψουν παράλληλα με αυτήν.

Τα εργαστήρια υλοποιούνται στο Ηράκλειο Κρήτης και στην Αθήνα.

Έναρξη στην Αθήνα: 24 και 25 Φλεβάρη 2024.

Οι μέρες και ώρες διεξαγωγής των εργαστηρίων αποφασίζονται κατόπιν συνεννόησης.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Πληροφορίες/εγγραφές: κοινωνικός συνεταιρισμός ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. , www.nefeleonas.gr, τηλ: 6974179678

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ