Ψυχοθεραπεία – συμβουλευτική

Ο «ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑΣ» παρέχει τις εξής υπηρεσίες ψυχοθεραπείας/συμβουλευτικής:

  • Οικογενειακή συμβουλευτική.
  • Βιωματικές ομάδες παιδιών, προσχολικής έως και εφηβικής ηλικίας, με στόχο την ενίσχυση ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων (επικοινωνία, συνεργασία, ομαδικότητα, αυτοεικόνα). Με βοήθεια τα παιχνίδια και υλικό μέσα από την Τέχνη ανακαλύπτουμε το πώς σχετιζόμαστε.
  • Βιωματικά εργαστήρια ενηλίκων, διαφόρων θεματικών.
  • Ομάδες γονέων “Πριν και αφού γίνω γονιός”.
  • Διαδραστικές ομιλίες και βιωματικά εργαστήρια, κατόπιν αιτήματος συλλόγων γονέων και εκπαιδευτικών φορέων.

Συντονιστές του σχεδιασμού και της διεξαγωγής των παραπάνω δράσεων είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι ψυχολόγοι.

Παράλληλα με τα παραπάνω, αναπτύσσουμε δράσεις στον τομέα της χαρισματικότητας, υποστηρίζοντας παιδιά, εφήβους, ενήλικες και οικογένειες, γεφυρώνοντας την επαφή τους με ειδικούς του χώρου. Ενημερωθείτε σχετικά με αυτές μας τις πρωτοβουλίες: εδώ

Συνεργαζόμαστε με το κέντρο LEARNING WAYS HELLAS στην Αθήνα, το οποίο εφαρμόζει πρωτοποριακά εκπαιδευτικά νευρο-αναπτυξιακά πρωτόκολλα και προγράμματα για άτομα-παιδιά, ενήλικες και ηλικιωμένους- που αντιμετωπίζουν νευρολογικές και αναπτυξιακές δυσκολίες. Διοργανώνουμε συνεδρίες και σεμινάρια στο Ηράκλειο σε συνεργασία με τη LEARNING WAYS HELLAS.

Learning Ways Hellas

Νοέμβρης 22: Διοργάνωση 1ου Κύκλου Συναντήσεων για γονείς/κηδεμόνες με τίτλο “Νευροεπιστημονικές προσεγγίσης στην ανατροφή και εκπαίδευση των παιδιών”

Ρίξτε μια ματιά στην ηλεκτρονική μας βιβλιοθήκη, η οποία περιλαμβάνει προτεινόμενο υλικό για θέματα ψυχοθεραπείας-υγείας και ποιότητας ζωής.