(άνοιξη-καλοκαίρι 2020) Μηνιαίες συναντήσεις του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος/Ομάδας Ηρακλείου

Ο κοινωνικός συνεταιρισμός/καφε-πολυχώρος «ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.» με χαρά φιλοξενεί στο χώρο του τις μηνιαίες συναντήσεις της Ομάδας Ηρακλείου του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος, για την περίοδο άνοιξη-καλοκαίρι 2020.

Ημερομηνίες και θεματολογία των συναντήσεων:

  • Η Μηνιαία Συνάντηση με θέμα «τα οφέλη του θηλασμού για όλη την οικογένεια», η οποία είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή 13/3/2020, ώρα 10.00 π.μ.-12.00 μ.μ., ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ μετά από απόφαση του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδας, για λόγους λήψης μέτρων πρόληψης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. Η νέα ημερομηνία υλοποίησης της συνάντησης θα ανακοινωθεί σύντομα.
  • (θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση σχετικά με την πιθανή αναβολή της συνάντησης λόγω λήψης μέτρων πρόληψης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού) Παρασκευή 24/4/20, ώρα 10.00 π.μ.-12.00 μ.μ., θέμα συνάντησης: το νέο μωρό και η προσαρμογή της οικογένειας.
  • Παρασκευή 15/5/20, ώρα 10.00 π.μ.-12.00 μ.μ., θέμα συνάντησης: θηλασμός και καθημερινότητα: προκλήσεις και λύσεις.
  • Παρασκευή 5/6/20, ώρα 10.00 π.μ.-12.00 μ.μ., θέμα συνάντησης: απο τον θηλασμό στο τραπέζι της οικογένειας.

Οι συναντήσεις είναι ανοικτές σε όλους. H συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ. 

Δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής.

Οι Μηνιαίες Συναντήσεις του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος είναι φιλικές Συναντήσεις, όπου γίνονται συζητήσεις για τις εμπειρίες, τους προβληματισμούς αλλά και την ιδιαίτερη σχέση του θηλασμού. Απευθύνονται σε γυναίκες που ενδιαφέρονται για τον θηλασμό, οι οποίες μπορούν να έρθουν με τον σύζυγο ή σύντροφό τους, τη μητέρα ή πεθερά τους, την αδελφή, τη φίλη τους ή οποιοδήποτε άλλο υποστηρικτικό τους πρόσωπο και φυσικά το μωρό ή το νήπιό τους. Οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τη χαρά της υποστήριξης γονέα προς γονέα, ενημερώνονται για τις τρέχουσες πληροφορίες για τα θέματα θηλασμού και γνωρίζουν οικογένειες με κοινά ενδιαφέροντα και φιλοσοφία. Τη συζήτηση συντονίζουν οι Σύμβουλοι Θηλασμού, οι οποίες είναι ειδικά εκπαιδευμένες, στην οικογένεια του Διεθνούς Συνδέσμου Θηλασμού, μητέρες, που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.

Ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος είναι μη-κερδοσκοπικό Σωματείο και οι Συναντήσεις είναι δωρεάν. Σε κάθε Συνάντηση μοιραζόμαστε ανησυχίες και ερωτήματα για τον θηλασμό ακόμη κι αν δεν αναφέρονται στο συγκεκριμένο θέμα της ημέρας.

Κάθε Συνάντηση του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος – La Leche League Greece συντονίζεται από μία ή περισσότερες Συμβούλους Θηλασμού της La Leche League International, τα ονόματα των οποίων είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα www.lllgreece.org. Κάθε άλλη συνάντηση που ίσως έχει και κοινά στοιχεία (όπως τίτλο, περιγραφή, κ.α.) που δε διεξάγεται από Σύμβουλο Θηλασμού της La Leche League International, δεν είναι του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος – La Leche League Greece και δεν έχει καμία σχέση με το έργο, τους σκοπούς και την φιλοσοφία της La Leche League.