ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2: «ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟ;»

ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ;

Στο εργαστήριο μπορούν να συμμετάσχουν γονείς και κηδεμόνες παιδιών και εφήβων οι οποίοι επιθυμούν να διερευνήσουν τί είναι η χαρισματικότητα και πώς αυτή ενδέχεται να συνυπάρχει με αναπτυξιακές, μαθησιακές δυσκολίες ή/και ψυχικές παθήσεις (διπλή διαφοροποίηση/twice-exceptionality). Το εργαστήριο αυτό είναι κατάλληλο για γονείς και κηδεμόνες οι οποίοι ίσως είναι σε σύγχυση και σε προβληματισμό για το αν πρέπει, αν αξίζει και αν έχει νόημα να προχωρήσουν σε κάποια συνεδρία αναγνώρισης και εκτίμησης τυχόν ύπαρξης χαρισματικότητας στο παιδί. Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο δεν απαιτείται ενδελεχής γνώση του θέματος της χαρισματικότητας-αρκεί ενα ισχυρό κίνητρο για τη διευρενηση του πεδίου αυτού.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Ο  ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ;

Μέσα από την αλληλεπίδραση της ομάδας, αναμένεται να επιτευχθεί μια προσέγγιση του θέματος της χαρισματικότητας, τόσο από πλευράς αποκτησης βασικών γνώσεων όσο και από πλευράς βιωματικής ανταλλαγής προβληματισμών και αναζητήσεων.  

Το εργαστήριο θα δομηθεί γύρω από το εξής βασικό ερώτημα: “Tελικά τι μας προτρέπει και τι μας  εμποδίζει να λάβουμε μια έγκαιρη και έγκυρη απάντηση από ειδικούς για το αν το παιδί μας είναι χαρισματικό;” Με το πέρας του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες αναμένεται να νιώθουν έτοιμοι να δώσουν τη δική τους προσωπική και τεκμηριωμένη απάντηση στο παραπάνω ερώτημα.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 10 συναντήσεις διάρκειας 1,5 ώρας

Τόπος διεξαγωγής: Ηράκλειο Κρήτης και Αθήνα (δια ζώσης).

Οι μέρες και ώρες διεξαγωγής του εργαστηρίου αποφασίζονται κατόπιν συνεννόησης.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Πληροφορίες/εγγραφές: κοινωνικός συνεταιρισμός ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. , www.nefeleonas.gr, τηλ: 6974179678

Δείτε πληροφορίες και για το διαδραστικό εργαστήριο 1: “Τί σημαίνει να είσαι γονέας/κηδεμόνας παιδιού με αναγνώριση χαρισματικότητας”;

Επιστροφή στη σελίδα πληροφόρησης για τις δράσεις του ΝΕΦΕΛΑΙΩΝΑ για τη χαρισματικότητα.