Ημερολόγιο δράσεων

Επιλέξτε τη μέρα, τη βδομάδα ή τον μήνα που σας ενδιαφέρει για να δείτε τις αντίστοιχες δράσεις.

Αυγ
5
Δε
Σαπούνι ελαιολάδου
Αυγ 5 @ 5:30 μμ – 8:00 μμ

Σε αυτό το εργαστήρι θα μάθουμε τις βασικές τεχνικές κατασκευής χειροποίητου σαπουνιού ελαιολάδου. Θα μιλήσουμε για την ιστορία του σαπουνιού, από την αρχαιότητα έως σήμερα, τις ιδιότητες και τα οφέλη του σε σχέση με προϊόντα του εμπορίου και θα δούμε τον τρόπο παρασκευής του. Την επόμενη ημέρα του σεμιναρίου κάθε συμμετέχοντας μπορεί να περάσει και να πάρει από ένα κομμάτι σαπούνι που θα δημιουργήσουμε όλοι μαζί παρέα.

Κόστος συμμετοχής: 6,00 €/άτομο
Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 5 άτομα
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 άτομα
Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής
(θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)
Εισηγήτρια:
Νίκη Παυλάκη, διακοσμήτρια

Αυγ
20
Τρ
Εργαστήριο αλληλομάθησης σχετικά με τη χρήση χρωμάτων κιμωλίας @ Πολυχώρος Νεφελαιώνας
Αυγ 20 @ 2:00 μμ – 4:00 μμ

Στο εργαστήριο αυτό θα βάψουμε 5 απλές πλαστικές καρέκλες με χρώματα κιμωλίας.

Τα χρώματα κιμωλίας είναι πολύ απλά στη χρήση, οικολογικά και δίνουν μια οπτική αίσθηση παλαίωσης.

Το εργαστήριο αυτό δεν θα έχει επαγγελματία εισηγητή, αλλά θα είναι ένα εργαστήριο αλληλομάθησης, δηλαδή θα σας μεταφέρουμε τις βασικές γνώσεις που έχουμε αποκομίσει από τις πρώτες μας εμπειρίες με τη χρήση των χρωμάτων κιμωλίας.

Είσοδος δωρεάν.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή με e-mail ή τηλεφωνικά.

Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Ωρα 14.00 έως 16.00 μμ.

Χώρος διεξαγωγής: Καφε-πολυχώρος “Νεφελαιώνας ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.”, Στεργιογιάννη 1, ΤΚ  71303, Κομμένο Μπεντένι, Ηράκλειο.

Σεπ
1
Κυ
Συγκέντρωση παλιών και νέων επιτραπέζιων παιχνιδιών
Σεπ 1 @ 12:00 πμ – Σεπ 30 @ 11:45 μμ

Πριν τα τάμπλετ και τα πατίνια, κάποια-μεγάλα τώρα – παιδιά συνήθιζαν να παίζουν πολύ επιτραπέζια. «Monopoly», «Hotel», «Τα μυστήρια στο πεκίνο», «Ναυμαχία», «Κυνήγι ερωτήσεων», «Μάντεψε ποιός», ήταν μόνο μερικά από αυτά.

Ο «Νεφελαιώνας ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ» (www.nefeleonas.gr)  συγκεντρώνει παλιά και νέα επιτραπέζια με σκοπό αυτά να είναι διαθέσιμα στο χώρο του για παιχνίδι, για όλες τις ηλικίες. Αν έχετε παλιά φθαρμένα επιτραπέζια με χαμένα πιόνια, φέρτε τα, θα κάνουμε την προσπάθεια να τα επισκευάσουμε για να πάρουν πάλι ζωή. Αν έχετε νέα επιτραπέζια φέρτε τα κι αυτά στο χώρο, απλά μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί και την παρέα σας για να τα παίξουμε! Δεν χρειάζεται να αγοράζουμε πάντα κάτι καινούριο για να περνάμε καλά!

Δεχόμαστε τα επιτραπέζια οποιαδήποτε ώρα εντός του ωραρίου λειτουργίας μας, για το οποίο ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα μας www.nefeleonas.gr

Σεπ
6
Πα
Κάλεσμα προς εκπαιδευτικούς, συνάντηση γνωριμίας με το «Νεφελαιώνα»
Σεπ 6 @ 7:00 μμ – 9:00 μμ

Ο κοινωνικός συνεταιρισμός «Νεφελαιώνας ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.»  (www.nefeleonas.gr) προσκαλεί εκπαιδευτικούς κάθε ειδικότητας, εν ενεργεία ή συνταξιούχους, σε μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας με το χώρο και τις δράσεις του. Ο σκοπός της συνάντησης είναι να διερευνήσουμε πώς ο χώρος του «Νεφελαιώνα»  θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας. Έχουμε μερικές ιδέες π.χ. για βιωματικά εργαστήρια εκπαιδευτικών, για συναντήσεις μαθητικών ομάδων, για προβολές ταινιών με εκπαιδευτικό σκοπό, για ευρωπαϊκά προγράμματα ανταλλαγών, κ.α. Θα χαρούμε όμως να ακούσουμε και τις δικές σας προτάσεις και να καταλήξουμε σε ένα σχέδιο δράσεων προς υλοποίηση.

Αν τυχόν δεν καταφέρετε να παραβρεθείτε, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με e-mail στο nefeleonas@gmail.com , να μας στείλετε τις ιδέες σας και να συναντηθούμε στην επόμενη συνάντηση που θα προγραμματιστεί.

Παρασκευή 6 Σεπτέμβρίου 2019

Ώρα: 7.00-9.00 μ.μ.

Χώρος συνάντησης: Καφε-πολυχώρος «Νεφελαιώνας ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.», Στεργιογιάννη 1, Κομμένο Μπεντένι, Τ.Κ. 71305, Ηράκλειο Κρήτης.