Εργαστήρια Ιταλικής Γλώσσας και Κουλτουράς

Η «Νεφελαιώνας ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.» διοργανώνει εργαστήρια ιταλικής γλώσσας και κουλτούρας. Η συντονίστρια των εργαστηρίων είναι η Martina Bandiera, καθηγήτρια ιταλικών και ιστορίας της τέχνης, ανθρωπολόγος και χειροτέχνης.

Η προσέγγιση που ακολουθείται είναι εξατομικευμένη.

Τα εργαστήρια ιταλικής γλώσσας και κουλτούρας προσαρμόζονται στις ανάγκες του μαθητή καθώς πιστεύεται ότι μια δημιουργική διαδικασία μάθησης χτίζεται επενδύοντας στα προσωπικά ενδιαφέροντα και στους στόχους του μαθητή.

Αν σας ενδιαφέρει να συμμετάσχετε σε κάποιο εργαστήριο, ή να δημιουργήσουμε κάποιο εργαστήριο προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Βιογραφικό της Martina Bandiera

Το ενδιαφέρον της Martina Bandiera για την τέχνη και η έμφυτη δημιουργικότητα της την οδήγησαν σε ένα μονοπάτι σπουδών στο οποίο συνδύασε τις ανθρωπιστικές σπουδές με τη ζωγραφική, τη φωτογραφία και το θέατρο. Η Martina Bandiera είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτισμικών Σπουδών και Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου της Modena και του Reggio Emilia. Διαθέτει επίσης πιστοποίηση για τη διδασκαλίας της ιστορίας της τέχνης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (Πανεπιστήμιο Pisa) και πιστοποίηση για τη διδασκαλία των ιταλικών ως ξένη γλώσσα (Πανεπιστήμιο Ca’ Foscari- Venezia).

Διαθέτει εργασιακή εμπειρία στους τομείς της εκπαίδευσης ενηλίκων, της διδασκαλία ξένων γλωσσών, της ευρωπαϊκής κινητικότητας, της κοινωνικής έρευνας, της διοικητικής υποστήριξης αιτούντων άσυλο και της υλοποίησης προγραμμάτων «βοήθειας στο σπίτι». Παράλληλα, ασχολείται με το θέατρο, τη ζωγραφική σε ακουαρέλα και την καλλιγραφία, πειραματιζόμενη με διάφορες τεχνικές καλλιτεχνικής δημιουργίας. Έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις που είχαν ως θεματική τους τις κοινωνικές ανισότητες και τις διακρίσεις των φύλων. Έχει διοργανώσει καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους καθώς και αιτούντες άσυλο. Συμμετέχει σε εκθέσεις χειροτεχνίας με σχέδια και έργα καλλιγραφίας κατάλληλα για εορταστικές κοινωνικές εκδηλώσεις.

[collapse]