Κοινωνικός συνεταιρισμός στην Ιταλία: δυνατότητα συμμετοχής νέων ηλικίας 18-30 ετών σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα εθελοντισμού

Πότε:
Σεπτέμβριος 24, 2019 @ 8:20 πμ – Νοέμβριος 30, 2019 @ 9:20 πμ
2019-09-24T08:20:00+03:00
2019-11-30T09:20:00+02:00

Έναρξη: Νοέμβρης 2019

Διάρκεια: 12 μήνες

Ηλικιακό όριο: 18-30 ετών (αυστηρά)

Τόπος: Sandrigo, Ιταλία

Το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης (European Solidarity Corps, E.S.C.) είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα σε νέους έως 30 ετών να συμμετέχουν σε κάποιο πρόγραμμα εθελοντισμού στο εξωτερικό. Το πρόγραμμα καλύπτει τα βασικά έξοδα του εθελοντή (μεταφορικό κόστος, τοπικές μετακινήσεις, διαμονή, διατροφή) και του παρέχει μαθήματα γλώσσας και ιδιωτική ιατροφαρμακευτική ασφάλιση.

Η συγκεκριμένη θέση εθελοντισμού αφορά την υποστήριξη της λειτουργίας του κοινωνικού συνεταιρισμού Margherita. Ο συνεταιρισμός συντονίζει τη λειτουργία κέντρων υποστήριξης ενηλίκων με αναπηρίες και παιδιών από ευάλωτες ομάδες της περιοχής του Sandrigo.

Οι βασικές αρμοδιότητες του εθελοντή περιλαμβάνουν την υποστήριξη της λειτουργίας των καθημερινών εργαστηρίων που διεξάγονται στα κέντρα του συνεταιρισμού, καθώς επίσης και στην υποστήριξη διαφόρων δημοσίων δράσεων του κοινωνικού συνεταιρισμού Margherita.

Για την συμμετοχή στο πρόγραμμα, δεν απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις από τον εθελοντή καθώς οι αρμοδιότητες του θα είναι πάντα βοηθητικές και η εκτέλεση τους θα πραγματοποιείται πάντα υπό την επίβλεψη των υπευθύνων των κέντρων. Ωστόσο, η θέση είναι καταλληλότερη για άτομα που είναι κοινωνικοί λειτουργοί, ειδικοί παιδαγωγοί, ψυχολόγοι, εργοθεραπευτές, μουσικοθεραπευτές ή έχουν εμπειρία κοινωνικής προσφοράς σε αντίστοιχες ομάδες του πληθυσμού.

Η γλώσσα εργασία είναι τα αγγλικά. Απαιτείται στοιχειώδη/βασική δυνατότητα κατανόησης και επικοινωνίας στα αγγλικά (επιπέδου Α1/Α2). Επιπλέον, παρέχονται δωρεάν μαθήματα ιταλικών.

Το ταξιδιωτικό κόστος καλύπτεται έως το ανώτατο ποσό των 275 ευρώ.

Καλύπτονται τα έξοδα διαμονής.

Παρέχεται μηνιαίο επίδομα για έξοδα διατροφής 115€ καθως επίσης και δωρεάν μεσημεριανό γεύμα τις καθημερινές στο εστιατόριο των εργαζομένων του συνεταιρισμού Margherita.

Παρέχεται μηναίο επιδομα 115 € για λοιπά έξοδα.

Καλύπτονται οι τοπικές μετακινήσεις για της ανάγκες των καθημερινών δραστηριοτήτων και παρέχεται ένα επίδομα 80 € για τοπικές εκδρομές πολιτιστικού χαρακτήρα.

Η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική για όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Με την επιτυχή λήξη του προγράμματος παρέχεται το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Youthpass.

Παρέχεται εξειδικευμένη υποστήριξη εάν ο εθελοντής ανήκει σε ευάλωτη ομάδα.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα:

http://www.cooperativamargherita.org/wp-content/uploads/ROW-InfoPack-2.pdf

http://www.cooperativamargherita.org/europa/approvato-il-progetto-del-programma-corpi-europei-di-solidarieta-row-rights-of-whom/

Δηλώσεις συμμετοχής στο mail: nefeleonas@gmail.com

Νεφελαιώνας ΚΟΙΝ.ΣΕΠ.»)

www.nefeleonas.gr